Shadowing

A cél lehet egy konkrét kompetencia továbbfejlesztése, (például előadói képesség, értekezlet vezetése, teljesítményértékelés, munkaerő kiválasztás, stb.) vagy bizonyos problémák hátterének, okainak feltárása, egy coaching folyamat előkészítése, továbbá tréningek implementációs szakaszának támogatása is.

munkavégzése közben, a célnak megfelelő szempontok szerint figyelem meg az Ön vezetői működését, reakcióit, viselkedését, elfogadottságát. Megfigyeléseimet pontosan, értékelés és bírálat nélkül visszajelzem, majd segítem Önt a történtek feldolgozásában, kereteket adok önismereti munkájához, fejlődéséhez.

A hatékonyság kulcsa a biztonságot adó, támogató légkör, továbbá az is, hogy a szervezet mindennapi életében felbukkanó tanácsadó, nem csak az Ön, hanem valamennyi érintett munkatárs részéről is elfogadott legyen. Ennek érdekében be kell vonnia a kollégákat is úgy, hogy nyíltan kommunikálja az együttműködésünk céljait és a majdani eredményeket is megosztja velük. A shadowing lehet egyszeri vagy több alkalomból álló sorozat is, de minden esetben három szakaszból áll.

• Az előkészítésben megismerem, megértem az Ön szervezeti körülményeit, motivációit, vezetői problémáit és közösen meghatározzuk a shadowing témáját, a kereteket, valamint egyeztetjük az elvárt eredményeket is.

• A megfigyelés során figyelemmel kísérem a tevékenységét, néhány órás, esetleg egész munkanapos időszakokban. Ezután – lehetőleg közvetlenül a megfigyelés után – áttekintjük a történteket.

• A feldolgozási szakaszban Ön reflektál a tőlem hallottakra, ezeket összeveti a saját benyomásaival, megfogalmazza érzéseit és következtetéseit, majd cselekvési tervet dolgozunk ki.

 Ajánlatok díjazással Egyedi ajánlatkérésPróba shadowing kérés 

 

Scroll to Top