Önismeret

A kommunikáció fogalma teremti meg a kapcsolódást a vezetés és az önismeret között. Egy tapasztalt vezető számára a kommunikáció jelentőségét tanácsadói érvekkel bemutatni inkább lenne komolytalan, mint meggyőző, hiszen erről nap, mint nap.

Az önismeret és a kommunikáció kapcsolódását viszont bátrabban hangsúlyozom. Az hogy kire, hogyan hat a másik beszédtempója, gondolat fűzése, követhetősége, hallgatási türelme, vagy szómennyisége, mindkét fél vérmérsékletétől függ. A kapcsolati illeszkedés javításának gyakran ajánlott módja a mások megismeréséhez, megértéséghez kellő emberismeret fejlesztése.

Vezetők esetében az önismereti munkát jobb befektetésnek tartom. Ugyan pontosan megismerni saját reakcióinkat, kommunikációs sajátosságainkat és megérteni ezek személyiségünk által meghatározott törvényszerűségeit nem kis feladat, de stabil alapot ad a jó kapcsolatok kialakításához. Ráadásul saját magunk megismerésének tapasztalatai hozzásegítenek mások jobb megismeréséhez is.

A munkahelyi tesztek megfelelő változatai, a temperamentumot elemző, a viselkedést, gondolkodásmódot felmérő megoldások olyan hasznos visszajelzéseket adnak, amelyek szakértői támogatással feldolgozva lendületbe hozzák az önismereti munkát, hozzájárulnak a kommunikációs készségek és ezeken keresztül a vezetői eredményesség fejlődéséhez is.

 Ajánlatok díjazássalEgyedi ajánlatkérésPróba konzultáció kérés 

Scroll to Top