A coaching és a tréningek összefüggései

A két módszer eltérő eszközöket alkalmaz, más problémákra, jelenségekre irányul, de mindkettő egyénekre hat és ezen keresztül szolgálja a szervezet fejlődését. Amikor pontosan megfogalmazott célok érdekében összehangoljuk a fejlesztési folyamatokat, hasznos párhuzamosan alkalmazni egyéni és csoportos módszereket, így a coachingot és a tréninget is. A tréningek jóval eredményesebbek, ha azokon a vezetők is aktívan részt vesznek, közreműködnek a tréning előkészítésében és követésében is, továbbá ha lehetőségük van részt venni egyéni, vagy team coaching folyamatban is.

A tréner elsősorban egy fejlesztendő téma köré építi fel a tréninget és „adás-vétel” üzemmódban dolgozik, miközben ismereteket, eszközöket, módszereket ad át és reflektál arra, ahogy a csoport veszi azokat.

A coach az adott klienshez igazítja módszereit, abban segíti őt, hogy önmaga találja meg a számára legmegfelelőbb megoldásokat. Jellemzően „vétel-visszajelzés” üzemmódban dolgozik, miközben megérti a kliens problémáját és ahhoz fűződő kapcsolatát, feldolgozza saját benyomásait, ezeknek megfelelően reflektál és irányítja a folyamatot.

 Coaching és tréning 
   
 Ajánlatok díjazással 

 

Scroll to Top