A coaching költsége és haszna

Érdemes-e belekezdeni egy coaching folyamatba és az arra fordított idő és költség vajon hogyan térül meg? Amikor a kliensemben felmerül ehhez hasonló kérdés, előkészítő konzultációt ajánlok, amelynek egyik témája a coachingból származó nyereség, valamint az annak elmaradásából fakadó esetleges veszteség átgondolása.

A költség, haszon arány kiszámításához a várható vagy éppenséggel az elmaradó eredmény pénzügyi vonatkozásait is érdemes megfontolni. Ezen kívül a kliens nyitottságán, a változásra, fejlődésre való elszántságán és a megfelelő coach kiválasztásán múlik az, hogy milyen megtérülésre lehet számítani.

A ráfordítások jól tervezhetőek. A coaching általában 10-16 alkalomból áll, ülésenként 60 vagy 90 percben. Az egyéni és szervezeti megoldásaim árazásában az alábbi szempontokat veszem figyelembe:

• a lekötött tanácsadói óraszámot
• az együttműködés időtartamát
• a coachingot kiegészítő egyéb fejlesztési módszerek költségeit
• az együttműködésre való elkötelezettséget
• a coachingtól várható közvetett pénzügyi hasznot
• az időráfordítás arányában elérhető eredményeket

Szervezeti körülmények között a felettes vezető által a beosztottja számára rendelt coaching a legkockázatosabb. Ilyenkor a kliens elkötelezettségének, személyes késztetéseinek körültekintő feltárása különösen lényeges. A legjobb eredmények pedig, a közvetlenül a kliens által kezdeményezett és a felettese által is támogatott coaching folyamattól várhatók.

 Költség és haszon 
   
 Ajánlatok díjazással 

 

Scroll to Top